Hvordan finne beste eiendomsmegler
Gi din stemme

Når du skal selge boligen er en dyktig eiendomsmegler en god start på prosessen. Du bør derfor bruke tid på valget siden det vil påvirke hvordan boligsalget kommer til å gå.

En enkel måte å finne en god eiendomsmegler er via rykter. Sjekk forumer og snakk med venner og bekjente for å høre hvem de brukte. En megler som tar for mye betalt, får lite igjen for boligen og har et dårlig rykte bør du styre unna. Det er viktig å finne en megler som virkelig kan selge bolig, men samtidig ikke tar alt for mye betalt. I tillegg bør du lete etter en megler med god erfaring og kunnskap om nettopp ditt nærområde, gjerne en som tidligere har solgt boliger i samme blokken eller i naboblokken.

Viktig med befaring

En eiendomsmegler bør ikke velges usett eller umøtt. Ikke velg en megler utelukkende basert på pris, men hent inn flere pristilbud gjennom anbudstjenester og få til flere testvisninger. Få de gjerne til å komme med et prisestimat på boligen under testvisningen. Dersom vedkommende ligger i nærheten av hva takstmannen ligger på vil dette gi deg en god pekepinn. Styr for all del unna en eiendomsmegler som setter en boligverdi langt over hva takstmannen har satt, dette resulterer ikke i et bedre salg da prisen blir satt helt urealistisk.

Videre bør du bruke testvisningene til å bli kjent med eiendomsmegleren. Har personen utstråling? Er personen en god selger? Klarer han eller hun å fremme boligens attraktive punkter? Slike egenskaper vil avgjøre hvor raskt og godt boligsalg det blir, da megleryrket krever en viss menneskekjennende egenskap og «selger-genet».

Anbud på eiendomsmegler?

Bruk gjerne en anbudstjeneste for å velge eiendomsmegler. Her sparer du deg selv for mye tid ved å bli kontaktet av mange for pristilbud. Ved bruk av slike tjenester kan du også bli kontaktet av eiendomsmeglere du ellers ikke hadde funnet, og det til svært gode priser. Se deg likevel aldri blind på pris, for en god megler som koster noe mer vil også ofte kunne selge boligen raskere. Det er selvsagt viktig å se på pristilbudene, men prisen bør ikke være den avgjørende faktoren for valget – testvisningene og faktisk møte med ulike meglere bør vektlegge mer. Flere eiendomsmeglere tilbyr også gratis taksering av boligen, så sjekk gjerne ut disse tilbudene.