Et godt, generelt råd for å øke boligens verdig er å utføre overfladiske oppussinger. Større oppussingsprosjekter som bad og kjøkken koster mye, men gir lite igjen ved salget. Ønsker du likevel å heve standarden på badet, kan nye fliser og bytte ut dusjforheng eller dusjkabinettet gjøre mye. Slike enklere grep vil nemlig gi et bedre inntrykk, uten at det koster for mye.

Kjøkkenet er også et rom du ikke bør tenke for mye på, ettersom kjøperen muligens ønsker å pusse opp kjøkkenet selv og det er snakk om ulik smakssak. Når det er sagt kan du også her gjøre mindre oppgraderinger for å heve standarden, slik som å bytte frontene på kjøkkenskapene og håndtakene, samt også benkeplaten om denne er slitt.

Tenk på at du skal gjøre boligen din mest mulig attraktiv for potensielle kjøpere og øke verdien ved at boligen fremstår som velfungerende og moderne. Dette vil gi et positivt helhetsinntrykk, og kjøperen trenger å bruke mindre på å oppgradere selv. Mange velger å bruke en boligstylist for å få en utenforstående til å se på hva som trengs å gjøres av oppgraderinger, eller måter å skape et positivt særpreg ved boligen for å skille akkurat din bolig ut i mengden. En boligstylist vil også kunne hjelpe til med å forberede boligen til visning.